بررسی کامل ترمزهای پنوماتیک ( pneumatic Brakes)
یکی از مهمترین بخشها در هر وسیله نقلیهای ترمز است. ترمزها دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام ویژگیهای به خصوصی دارند. این مطلب از استوک یدک اختصاص به معرفی ترمزهای پنوماتیک دارد. از این مکانیزم اغلب در خودروهای سنگین استفاده میشود. زیرا قدرت ترمزگیری در این سیستم بسیار بالا میباشد. اگر شما نیز علاقهمند به سیستمهای ترمز بادی یا پنوماتیک هستید این مقاله را از دست ندهید.
ترمز پنوماتیک چیست؟
یکی از سوالات مهم کاربران درباره این سیستمهای ترمز ماهیت و کلیت آنها است. ترمزهای پنوماتیک نوعی سیستم کاهنده و نگهدارنده سرعت هستند که در آنها از هوای فشرده استفاده میشود. در واقع پنوماتیک به نیروی هوای فشرده شده اشاره دارد. این نیرو در سیستمها و ابزارهای مختلفی به کار میرود. یکی از سیستمهای مهم پنوماتیک ترمز خودرو میباشد. اجزای اصلی تشکیل دهنده این ترمزها شامل:
- پمپ پنوماتیک
- مخزن باد
- کمپرسور
- لولهها
- سوپاپ یکطرفه
- سوپاپ اطمینان
- عملگر
- لنتها
میباشند. عملکرد این سیستمها نشان دهنده توان بالای آنها در نگهدارنده خودرو میباشد. به همین خاطر بیشتر به عنوان ترمز لوازم نقلیه مورد استفاده قرار میگیرد. در بخش بعدی با عملکرد این نوع سیستم ترمز بیشتر آشنا خواهیم شد.
ترمزهای پنوماتیک چگونه عمل میکنند؟
کسب اطلاعات از نحوه عملکرد این سیستم ترمز به استفاده اصولی از آنها نیز کمک میکند. به همین خاطر لازم است تا حدی با عملکرد ترمزهای pneumatic آشنا باشیم. در این سیستم یک ولوو یا شیر فنردار زیر پدال ترمز تعبیه شده است. این شیر تا قبل از فشردن پدال نیروی پنوماتیک را ثابت نگه میدارد. اما بعد از فشردن پدال ترمز نیروی پنوماتیک با سرعت بالا به عملگرها منتقل میگردد. این نیرو از مخزن باد و به کمک لولههای تعبیه شده به سمت عملگرها منتقل میشود. اعمال نیروی پنوماتیک موجب تغییر جهت لنتهای ترمز در خودرو خواهد شد. با تغییر جهت لنتهای ترمز اصطکاک زیادی بین صفحه گردان و قسمت ایستاده به وجود میآید. در ترمزهای پنوماتیک لازم است تانک باد سیستم به صورت مداوم پر شود. برای پر کردن تانک باد این ترمزها نیز از تجهیی به نام کمپرسور استفاده میشود.
کمپرسور پنوماتیک چیست؟
اشاره کردیم که هوای فشرده مورد نیاز در سیستم پنوماتیک از طریق کمپرسور تامین میشوند. از کمپرسورهای هوا در صنایع مختلف و برای کاربردهای متنوعی میتوان استفاده کرد. کمپرسورهای پنوماتیک تجهیزاتی هستند که با نیروی الکتریکی قادر به متراکم سازی گازها هستند. متراکم سازی باد در کمپرسور پنوماتیک به شدت دما را بالا میبرد. در نتیجه لازم است لولههای خنک کنندهای نیز در مسیر کار این تجهیز استفاده شود. باد و هوای فشردهای که کمپرسور تولید میکند در ترمز پنوماتیک به کار میرود.
کاربرد ترمزهای پنوماتیک چیست؟
ترمزها از هر نوعی که باشند کارایی و عملکردی مشابه دارند. زیرا هدف همه سیستمهار ترمز از حرکت باز داشتن خودرو و وسایل نقلیه میباشد. در واقع ترمزهای از جمله نوع پنوماتیک موجب کاهش سرعت قسمتهای چرخان در خودروها میشوند. از ترمزهای pneumatic در بسیاری از خودروهای سنگین و ماشینآلات صنعتی استفاده میشود.در ادامه با دو مورد از کاربردهای اصلی این نوع ترمز آشنا خواهیم شد.
۱- ترمزهای پنوماتیک در خودرو
شاید بیشترین مورد استفاده از این نوع ترمز در خودروها به عمل آید. کاهش سرعت و متوقف کردن خودرو از حرکت از جمله وظایف این ترمزها به شمار میرود. در گذشته بیشتر خودروهای سواری و سنگین از سیستمهای پنوماتیک برای توقف و ترمزگیر استفاده میکردند. اما امروزه این نوع ترمز تنها برای خودروهای سنگین نظر کامیونها کاربرد دارد. از جمله خودروهایی که با سیستمهای پنوماتیک متوقف میشوند میتوان به:
- کامیون
- اتوبوس
- تریلی
- کامیونت
اشاره نمود.
۲- ماشین آلات صنعتی
کاربرد دیگر این نوع ترمزهای بادی در ماشین آلات صنعتی می باشد. در بسیاری از تجهیزات صنعتی شفتها و اجزای چرخان وجود دارد. این شفتها با سرعت و در دور بالایی میخرچند. در نتیجه به یک سیستم کارآمد برای توقف آنها از حرکت نیاز است. ترمزهای پنوماتیک همان سیستم توانمند مورد نیاز در این ماشینآلات صنعتی هستند. به همین دلیل در بسیاری از ماشینهای راهسازی و صنعتی از سیستم پنوماتیک به عنوان ترمز استفاده میکنند.
نکات مهم در نگهداری از ترمز pneumatic
یکی دیگر از بخشهای مهم در ارتباط با ترمز بادی یا پنوماتیک نگهداری از آن است. اجزای به کار رفته در این گروه از ترمزها بسیار ساده است. بنابراین نگهداری از آنها پیچیدگیهای سایر سیستمهای ترمز را ندارد. برای عملکرد بهتر و نگهداری اصولی از این ترمزها باید در گاهی پیچ زیر مخزن آنها را باز کرد. با این کار همه آلایندههای موجود در مخزن پنوماتیک تخلیه و تمیز میشوند. سپس مقدار کمی روغن در مخزن باد ترمزهای پنوماتیک بریزید. این کار به آببندی هرچه بهتر سیستم پنوماتیک کمک میکند. یکی دیگر از بخشهای مهم در نگهداری از ترمزهای pneumatic تعویض برخی از قطعات آن است. از جمله اجزایی که در این ترمزها باید به صورت دورهای تعویض شود میتوان به:
- کاسه نمد
- اورنگ
- شلنگهای لاستیکی
- لنتها
اشاره نمود. فراموش نکنید که کارایی هر سیستم ترمز به مراقبت و نگهداری اصولی از آن وابسته است. با بیتوجه به این نکات ساده موجب کاهش راندمان ترمز و بروز خطرات زیادی خواهید شد.
نسل جدید ترمزهای بادی یا پنوماتیک
امروزه صنعت خودروسازی در جهان پیشرفتهای زیادی داشته است. استفاده از تکنولوژیهای مدرن در بخشهای مختلف از جمله سیستم ترمز بخشی از این پیشرفتها میباشد. ترمزهای پنوماتیک جدید به جای سیستم کاسهای سیستم دیسکی دارند. در نتیجه در آنها از مکانیزم ضد قفل ( abs + ebd) نیز استفاده شده است. استفاده از ترمزهای ضد قفل در سیستمهای پنوماتیک در خودروهای جدید کارایی آنها را به شدت افزایش داده است. همچنین ترمزهای نسل جدید پنوماتیک خطر لغزش را به کمترین سطح ممکن رساندهاند. در نتیجه امنیت ترمزهای pneumatic بادی نسل جدید بسیار بالاتر از نسل قدیمی است. این سطح از امنیت و کارایی در سیستم ترمزهای بادی را مدیون فناوریهای مدرن هستیم.
خرید اجزای ترمز pneumatic
همانطور که در بخشهای قبل اشاره کردیم این ترمزها از چند بخش مختلف تشکیل شدهاند. گاهی نیاز است که برخی از این قطعات و اجزا تعویض شوند تا سیستم دوباره کارایی خود را بازیابد. مراجعه به سایت فروشگاهی استوک یدک بهترین انتخاب برای خرید اجزای ترمزهای پنوماتیک میباشد. این مجموعه عرضه کننده لوازم یدکی استوک اورجینال با ضمانت میباشد. تنوع بالای قطعات یدکی استوک خودروهای داخلی و خارجی کار خرید لوازم مورد نیاز را ساده میکند. خرید اینترنتی از سایتهای معتبری نظیر استوک یدک در وقت و هزینه شما نیز صرفه جویی خواهد کرد. مشاورین و کارشناسان فروش این مجموعه آماده راهنمایی کاربران برای ثبت سفارش آنها هستند.
سخن پایانی
ترمزهای پنوماتیک یکی از انواع بسیار کارآمد و قوی از ترمزها هستند. استفاده از هوای فشرده شده برای نگه داشتن و توقف خودرو سازکار اصلی در این ترمزها میباشد. استوک یدک تامین کننده قطعات و اجزای باکیفیت و اصل ترمزهای pneumatic در کشور میباشد.
بیشتر بدانید :
- سرسیلندر سوناتا
- گیربکس اوریون
- گیربکس کاپرا
- موتور آزرا
- موتور اکسنت
- موتور تیانا
- گیربکس گرنجور
- گیربکس وراکروز
- گیربکس یاریس
- موتور تویوتا یاریس
- موتور کاپرا
- موتور گرنجور
- دینام مزدا ۳۲۳
- دینام مورانو
- کمپرسور کولر زانتیا
- گیربکس ام جی
- موتور سورنتو
- کمپرسور کولر مزدا ۳
- گیربکس جک s3
- موتور تویوتا GT86
- موتور موهاوی
- دینام کمری
- کمپرسور کولر تویوتا کمری
- گیربکس جنسیس کوپه
- دینام سانتافه
- سرسیلندر مزدا ۳
- سرسیلندر مگان
- موتور اپیروس
- موتور کادنزا
- کمپرسور کولر کمری
- کمپرسور کولر مزدا ۳۲۳
- گیربکس اپتیما
- گیربکس پرادو
- گیربکس موهاوی
- موتور تویوتا کمری
- گیربکس جنسیس
- موتور جنسیس
- موتور سوناتا
- کمپرسور کولر ماکسیما
- گیربکس سراتو
- گیربکس اچ سی کراس
- گیربکس H30 کراس
- گیربکس سوناتا
- موتور النترا
- کمپرسور کولر اپیروس
- گیربکس اسپورتیج
- موتور اسپورتیج
- موتور مزدا ۳
- کمپرسور کولر آزرا
- گیربکس ال ۹۰
- گیربکس تویوتا کمری
- گیربکس سانتافه
- گیربکس مزدا ۳
- موتور تویوتا پرادو
- موتور سراتو
- موتور توسان
- دینام مزدا ۳
- گیربکس جیلی
- دینام ماکسیما
- گیربکس BMW 528
- گیربکس زانتیا
- گیربکس لیفان
- دینام آزرا
- گیربکس جوک
- موتور رونیز
- گیربکس کوییک اتومات
- گیربکس تیانا
- کمپرسور کولر ال ۹۰
- موتور سانتافه
- کمپرسور کولر مگان
- گیربکس توسان
- سرسیلندر ال ۹۰
- موتور زانتیا
- موتور مگان
- کمپرسور کولرپژو ۲۰۶
- گیربکس آزرا
- موتور اپیتما
- موتور پژو ۲۰۶
- موتور تویوتا هایلوکس
- سرسیلندر ریو
- کامپیوتر گیربکس مزدا
- موتور ال ۹۰
- گیربکس مگان
- گیربکس اپیروس
- موتور i30
- سرسیلندر زانتیا
- گیربکس ماکسیما
- کمپرسور کولر سوناتا
- گیربکس پژو ۲۰۶
- گیربکس جک J4
- دینام ال ۹۰
- دینام پژو ۲۰۶
- دینام سوناتا
- سرسیلندر پژو ۲۰۶