سهم تسلا از بازار خودروهای برقی آمریکا
این روزها بازار خودروهای برقی در جهان بسیار گرم است. به طوریکه انتظار میرود در آینده خودروهای برقی جایگزین ماشینهای احتراقی شوند. این رویکرد در جهان به دلیل کاهش منابع سوخت فسیلی و نیاز به جایگزینی آنها محقق شده است. تسلا یکی از کمپانیهای پیشرو در زمینه تولید خودروهای برقی در جهان است. در این مطلب از استوک یدک به بررسی سهم تسلا از بازار خودروهای برقی آمریکا میپردازیم. البته فروش تسلا محدود به بازارهای آمریکا نبوده و در اروپا نیز فروش خوبی دارد.
خودروی برقی چیست؟
در ابتدا باید کمی درباره ماهیت و کارکرد خودروهای برقی بدانیم. برای تولید نیروی محرکه لازم در این خودروها از یک یا چند موتور الکتریکی استفاده میشود. از نظر زیست محیطی و فناوری و اقتصادی خودروهای برقی مزیتهای بسیار زیادی دارند. باتریهای مورد استفاده در این خودروها قابلیت شارژ شدن دارد. با توجه به تکنولوژی و فناوریهای به کار رفته در این خودروها انواع مختلفی از آنها تعریف میشود.
انواع خودرو برقی
نوع پیشرانه و منبع تغذیه در خودروهای برقی با هم متفاوت است. بر اساس این تفاوتها میتوان گروههای مختلفی از خودروهای برقی را دستهبندی نمود.
۱- خودرو برقی BEV
در این نوع خودروی برقی تنها از باتری برای تامین انرژی استفاده شده است. در نتیجه پیشرانهی آن نیز کاملا الکتریکی میباشد. از نقاط قوت این نوع خودروی برقی آلایندگی بسیار کم و بازده بالا را میتوان برشمرد. تسلا چند سری خودرو در این گروه از خودروهای برقی تولید کرده است. در واقع سهم تسلا از بازار خودروهای برقی آمریکا در گروه بیشتر است. علاوه بر کمپانی تسلا مرسدس بنز و فولکس واگن و نیسان لیفت و هیوندا هم خودروهای برقی تولید کردهاند.
۲- خودروی هیبریدی (HEV)
این نوع خودروهای برقی دارای یک موتور درون سوز و یک موتور الکتریکی هستند. موتور الکتریکی مورد استفاده در این نوع اغلب ضعیف میباشد. بازده این مدل از خودروهای برقی متوسط است. همچنین تولید صدای پایین و آلایندگی کمتر از خودروهای بنزینی و دیزلی دارند. در این زمینه کمپانی تویوتا و هوندا محصولات موفقی به بازار عرضه کردهاند.
۳- خودروی پلاگین هیبریدی (PHEV)
این خودروها به لحاظ ساختاری مشابه نوع هیبریدی هستند. تفاوت اصلی آنها فقط در قدرت موتور الکتریکی مورد استفاده خلاصه میشود. اغلب خودروهای برقی پلاگین هیبریدی موتور الکتریکی قدرتمندتری دارند. باتری مورد استفاده در آنها نیز به کمک شبکه برق قابل شارژ مجدد است. صدا و آلایندگی این نوع از مدل هیبریدی کمتر بوده و راندمان بالاتری هم دارد. میتسوبیشی- تویوتا و جنرال موتورز از کمپانیهای موفق در تولید این نوع خودروی برقی هستند.
۴- خودروی سوخت سلولی (FDEV)
تکنولوژی مورد استفاده در این خودروها پیل سوختی است. بازدهی خودروی سوخت سلولی بسیار بالا بوده و آلایندگی آن نیز صفر میباشد. به همین خاطر یکی از انواع مورد توجه خودروهای برقی در جهان به شمار میرود. از اگزوز این خودرو تنها آب خارج میشود که نشان از عدم آلایندگی آن دارد. تنوع برندهای موجود در بازار موجب شده تا سهم تسلا از بازار خودروهای برقی آمریکا کاهش پیدا کند. با این همه این کمپانی همچنان در زمره بهترین تولیدکنندگان خودروی برقی قرار دارد.
۵- خودروی خورشیدی
همانطور که از نام این خودرو پیداست با انرژی حاصل از نور خورشید کار میکند. این خودروها اغلب دارای پنلهای فتوولتائیک هستند.
۶- خودروی برقی برد بلند (EREV)
خودروهای برد بلند را میتوان به عنوان یکی از زیر مجموعههای خودروهای هیبریدی دانست. پیشرانه به کار رفته در آنها یک موتور رقی و یک موتور درون سوز میباشد. از موتور درون سوز به عنوان ژنراتور استفاده میشود.
خودروهای برقی تسلا
قبل از اینکه به سهم تسلا از بازار خودروهای برقی آمریکا بپردازیم بهتر است با انواع خودروهای آن آشنا شویم. این کمپانی با هدف تولید خودروهای برقی لوکس و اسپرت کار خود را آغاز نمود. البته امروزه این شرکت دارای اهداف متفاوتتر و بزرگتری میباشد. با این همه همچنان در تولید خودروهای برقی حرف اول را در جهان میزند. در این بخش نگاهی به معروفترین خودروهای برقی ساخت این کمپانی موفق آمریکایی میاندازیم.
۱- رودستر خودروی الکتریکی
تولید این خودرو در سال ۲۰۰۸ میلادی صورت گرفت و اولین خودروی برقی شرکت تسلا بود. در این خودروی اسپرت از یک باتری یون لیتیومی استفاده شده که با هربار شارژ میتواند ۳۲۰ کیلومتر طی کند. این خودرو موفق شد به شتاب و سرعت خودروهای اسپرت پرمصرف در جهان دست پیدا کند.
۲- سدان برقی مدل S
این خودرو تلاش تسلا برای تولید یک سدان خانوادگی الکتریکی بود. این ماشین برقی را میتوان خودرویی کاربردی با شتاب اولیه مطلوب ارزیابی نمود. با تولید سدان برقی S کمپانی تسلا تلاش کرد محصولی قیمت مناسب بسازد. به همین خاطر قیمت این خودروی الکتریکی از تسلا قیمت پایینتری دارد.
۳- خودروی تسلا ۳
این خودروی برقی را میتوان به عنوان ایمنترین ماشین آمریکایی به جهان معرفی کرد. با ارائه چنین محصولاتی سهم تسلا از بازار خودروهای برقی آمریکا افزایش پیدا کرد. این خودرو یکی از جدیدترین تولیدات کمپانی تسلا در دستهبندی سدان محسوب میشود. اداره ملی ایمنی و ترافیک در آمریکا این خودرو را ایمنترین ماشین این کشور معرفی کرده است.
بررسی سهم تسلا از بازار خودروهای برقی آمریکا
حجم فروش خودروهای برقی تسلا در آمریکا نشان دهنده سهم این کمپانی از بازار آمریکا است. میزان فروش خودروهای برقی تسلا در آمریکا از ۳۲۴۹۰۰ دستگاه به ۲۹۹۲۰۰ دستگاه کاهش یافته است. این در حالی است که میزان فروش خودروهای برقی در آمریکا و البته اروپا رو به افزایش است. دلیل این افت فروش را در تمرکز بیش از حد کمپانی تسلا روی رقیب اصلی خود چین میتوان یافت. در نیمه اول سال ۲۰۲۴ تسلا در آمریکا با کاهش ۸ درصدی فروش محصولاتش مواجه بوده است. همچنین این افت فروش در اروپا برای بازه زمانی ذکر شده ۱۷ درصد برآورد شده است. آمارها نشان میدهند سهم ۱۹٫۸ درصد تسلا از بازار خودروهای برقی آمریکا به ۱۷٫۲ درصد کاهش یافته است.
کلام پایانی
در این مطلب از استوک یدک به بررسی سهم تسلا از بازار خودروهای برقی آمریکا پرداختهایم. با وجود تلاشهای این کمپانی متاسفانه سهم بازار کمتری نسبت به سال قبل کسب نموده است. دلایل مختلفی وجود دارند که موجب کم شدن سهم این کمپانی در بازار خودروهای برقی آمریکا و جهان شده است.
بیشتر بدانید :
- سرسیلندر سوناتا
- گیربکس اوریون
- گیربکس کاپرا
- موتور آزرا
- موتور اکسنت
- موتور تیانا
- گیربکس گرنجور
- گیربکس وراکروز
- گیربکس یاریس
- موتور تویوتا یاریس
- موتور کاپرا
- موتور گرنجور
- دینام مزدا ۳۲۳
- دینام مورانو
- کمپرسور کولر زانتیا
- گیربکس ام جی
- موتور سورنتو
- کمپرسور کولر مزدا ۳
- گیربکس جک s3
- موتور تویوتا GT86
- موتور موهاوی
- دینام کمری
- کمپرسور کولر تویوتا کمری
- گیربکس جنسیس کوپه
- دینام سانتافه
- سرسیلندر مزدا ۳
- سرسیلندر مگان
- موتور اپیروس
- موتور کادنزا
- کمپرسور کولر کمری
- کمپرسور کولر مزدا ۳۲۳
- گیربکس اپتیما
- گیربکس پرادو
- گیربکس موهاوی
- موتور تویوتا کمری
- گیربکس جنسیس
- موتور جنسیس
- موتور سوناتا
- کمپرسور کولر ماکسیما
- گیربکس سراتو
- گیربکس اچ سی کراس
- گیربکس H30 کراس
- گیربکس سوناتا
- موتور النترا
- کمپرسور کولر اپیروس
- گیربکس اسپورتیج
- موتور اسپورتیج
- موتور مزدا ۳
- کمپرسور کولر آزرا
- گیربکس ال ۹۰
- گیربکس تویوتا کمری
- گیربکس سانتافه
- گیربکس مزدا ۳
- موتور تویوتا پرادو
- موتور سراتو
- موتور توسان
- دینام مزدا ۳
- گیربکس جیلی
- دینام ماکسیما
- گیربکس BMW 528
- گیربکس زانتیا
- گیربکس لیفان
- دینام آزرا
- گیربکس جوک
- موتور رونیز
- گیربکس کوییک اتومات
- گیربکس تیانا
- کمپرسور کولر ال ۹۰
- موتور سانتافه
- کمپرسور کولر مگان
- گیربکس توسان
- سرسیلندر ال ۹۰
- موتور زانتیا
- موتور مگان
- کمپرسور کولرپژو ۲۰۶
- گیربکس آزرا
- موتور اپیتما
- موتور پژو ۲۰۶
- موتور تویوتا هایلوکس
- سرسیلندر ریو
- کامپیوتر گیربکس مزدا
- موتور ال ۹۰
- گیربکس مگان
- گیربکس اپیروس
- موتور i30
- سرسیلندر زانتیا
- گیربکس ماکسیما
- کمپرسور کولر سوناتا
- گیربکس پژو ۲۰۶
- گیربکس جک J4
- دینام ال ۹۰
- دینام پژو ۲۰۶
- دینام سوناتا
- سرسیلندر پژو ۲۰۶