علت ژله ای شدن روغن موتور
در این مطلب از استوک یدک به علت ژلهای شدن روغن موتور در خودروها میپردازیم. حالت ژلهای در روغن موتور به معنای ناکارآمدی آن بوده و باید فورا تعویض گردد. در صورت بیتوجهی به این مشکل خسارتها و آسیبهای جدی به موتور خودرو وارد میشود. خرید روغنهای باکیفیت و اصل برای موتور خودرو یکی از بهترین راهکارهای پیشگیری از این مشکل است. تنوع بالای روغن موتورهای مرغوب و اصل را در سایت این مجموعه جستجو کنید.
ژلهای شدن روغن موتور به چه معناست؟
روغن موتور در حالت عادی خود ظاهری روان و مایع شکل دارد. این مایع روان در بین اجزای مختلف موتور خودرو به حرکت در آمده و روانکاری میکند. بعلاوه گرما و حرارت بالایی که موتور خودرو در حین فعالیت تولید میکند را کاهش میدهد. این روغن روان گاهی به شکل خمیر در آمده و به اصطلاح حالت ژلهای پیدا میکند. ژلهای شدن روغن موتور در پروسه گردش آن در موتور اختلال ایجاد میکند. در نتیجه گرمای موتور به بیرون هدایت نخواهد شد. داغ شدن بیش از اندازه موتور ماشین نیز خسارتهای سنگینی در پی دارد. بعلاوه روغن موتور ژلهای قادر نیست به درستی از اصطکاک بین اجزای موتور بکاهد. همین امر موجب فرسایش بیشتر و استهلاک بالای موتور خودرو هم میگردد.
خطرات ژلهای شدن روغن موتور
علت ژلهای شدن روغن موتور هرچه باشد نتیجه آن چیزی جز آسیب به خودرو نیست. به همین دلیل اهمیت دارد که از وضعیت روغن موتور و کیفیت آن مطلع باشیم. روغن موتور ژلهای به صورت رسوب در اجزای موتور خودرو ته نشین میشود. این موضوع در گذر زمان میتوانید آسیبهایی تعمیر ناپذیر در موتور ماشین شما ایجاد کند. علاوه بر آسیبهایی که خود روغن موتور ژلهای ایجاد میکند نقش حفاظتی آن نیز کاسته میشود. چرا که روغن موتور روان و سالم در طول عمر موتور و افزایش راندمان آن موثر است. بخشهای مختلفی از موتور خودرو اعم از:
- یاتاقانها
- میل لنگ
- پیستونها
به کمک روغن موتور روان و سالم کارآمدتر هستند. پس برای پیشگیری از هزینههای سنگین تعمیرات موتور خودرو بهتر است وضعیت روغن موتور خودروی خود را بررسی کنید. در هر زمانی که میزان روغن موتور کم شد یا کیفیت آن کاهش یافت باید تعویض گردد. در خرید روغن موتور برای خودرو باید کیفیت و مرغوب بودن را در اولویت نسبت به قیمت قرار داد.
علت ژلهای شدن روغن موتور چیست؟
دلایل مختلفی وجود دارند که موجب ژلهای شدن روغن موتور میشوند. آشنایی با دلایل این مشکل در روغن موتور کمک زیادی به پیشگیری از آن میکند. در این بخش شما را با دلایل اصلی ژلهای شدن حالت روغن موتور آشنا میکنیم.
۱- اکسیداسیون
روغن موتور به مرور زمان و در معرض اکسیژن و دمای بالای موتور اکسید میگردد. اکسید شدن روغن موتور حالت روان و مایع آن به حالت ژلهای تغییر میدهد. بنابراین لازم است در دورههای زمانی مشخص و منظم نسبت به تعویض روغن موتور خودرو اقدام نمود.
۲- آلودگی
اغلب اوقات آلودگیهایی که در موتور خودرو نفوذ میکنند با روغن ترکیب میشوند. ذرات فلزی، دوده و رسوبات از جمله آلودگیهایی هستند که موجب ژلهای شدن روغن موتور میشوند.
۳- کیفیت پایین روغن
یکی دیگر از دلایل شایع ژلهای شدن روغن موتور کیفیت پایین آن است. اگر در ساخت روغن موتور از متریال باکیفیت استفاده نشود به سرعت ژلهای میشود. همچنین فرآیند ساخت روغن موتور نیز روی ژلهای شدن آن اثرگذار است.
۴- تعویض نکردن به موقع روغن موتور
شایعترین علت ژلهای شدن روغن موتور تعویض نکردن به موقع آن است. روغن موتورها دارای عمر مفید مشخصی هستند. البته طول عمر مفید آنها به فاکتورهای مختلفی همچون سبک رانندگی مرتبط میباشد. به هر حال با پایان یافتن عمر مفید روغن موتور باید نسبت به تعویض آن اقامت کرد. در غیر این صورت حالت ژلهای پیدا کرده و به موتور خودرو آسیب میزند.
۵- مشکلات و عیوب فنی خودرو
برخی از مشکلات فنی در خودرو میتواند موجب ژلهای شدن روغن موتور گردد. به عنوان مثال نقص در سیستم خنک کننده و واشر سرسیلندر به راحتی روغن موتور را ژلهای میکنند.
نشانههای ژلهای شدن روغن موتور
برای مراقبت از موتور خودرو روغن ژلهای را باید به سرعت تعویض کرد. از این رو آشنایی با علائم ژلهای شدن روغن در اقدام به موقع جهت تعویض آن موثر است. مهمترین علائم ژلهای شدن روغن موتور عبارتند از:
- تغییر رنگ در روغن موتور
- افزایش قابل توجه غلظت روغن موتور
- مشاهده ذرات و رسوبات متعدد در روغن موتور
- کاهش میزان کارایی موتور خودرو
- افزایش صدای تولیدی از موتور ماشین
در صورت مشاهده این نشانهها به سرعت برای عوض کردن روغن موتور اقدام نمایید.
برای پیشگیری از ژلهای شدن روغن موتور چه باید کرد؟
بعد از آشنایی با علت ژلهای شدن روغن موتور نوبت به شناخت راههای پیشگیری از آن میرسد. موتور قلب تپنده هر خودرو به شمار میرود. بنابراین تلاش برای حفظ سلامت و کارایی آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در این بخش راهکارهایی ارائه میدهیمم که از ژلهای شدن روغن موتور جلوگیری گردد.
- استفاده از روغن موتور با کیفیت و اصل
- خرید روغن موتورهای مناسب با خودرو
- استفاده از فیلتر روغن با کیفیت
- بررسی دورهای خودرو و رفع به موقع مشکلات فنی در آن
- جلوگیری از ورود آلودگیها به روغن موتور
- تعویض دورهای و به موقع روغن موتور خودرو
این اقدامات کمک میکند تا روغن موتور کیفیت خود را از دست ندهد. البته که بهترین انواع روغن موتور نیز دارای عمر مفید مشخصی بوده و بعد از مدتی ناکارآمد میشود.
خرید روغن موتور با کیفیت از استوک یدک
یکی از اقدامات مهم برای ژلهای نشدن روغن موتور خرید انواع با کیفیت آن است. یکی از آسیبهای مهم به موتور خودرو ناشی از روغن موتورهای تقلبی است. به همین خاطر بهتر است از فروشگاههایی اقدام به خرید روغن موتور کنید که معتبر و مجاز هستند. استوک یدک عرضه کننده انواع روغن موتورهای اصل و با کیفیت با قیمتی مناسب میباشد. در بخش محصولات میتوانید تنوع بالایی از روغن موتورهای برند را جستجو نمایید.
سخن آخر
استفاده از روغن موتور نامرغوب و ژلهای آسیب زیادی به موتور وارد میکند. علت ژلهای شدن روغن موتور را نیز در فاکتورهای متعددی مثل کیفیت آن میتوان جستجو کرد. با خرید روغن موتور مرغوب و اصل از استوک یدک از بروز این مشکل پیشگیری کنید.
بیشتر بدانید :
- سرسیلندر سوناتا
- گیربکس اوریون
- گیربکس کاپرا
- موتور آزرا
- موتور اکسنت
- موتور تیانا
- گیربکس گرنجور
- گیربکس وراکروز
- گیربکس یاریس
- موتور تویوتا یاریس
- موتور کاپرا
- موتور گرنجور
- دینام مزدا ۳۲۳
- دینام مورانو
- کمپرسور کولر زانتیا
- گیربکس ام جی
- موتور سورنتو
- کمپرسور کولر مزدا ۳
- گیربکس جک s3
- موتور تویوتا GT86
- موتور موهاوی
- دینام کمری
- کمپرسور کولر تویوتا کمری
- گیربکس جنسیس کوپه
- دینام سانتافه
- سرسیلندر مزدا ۳
- سرسیلندر مگان
- موتور اپیروس
- موتور کادنزا
- کمپرسور کولر کمری
- کمپرسور کولر مزدا ۳۲۳
- گیربکس اپتیما
- گیربکس پرادو
- گیربکس موهاوی
- موتور تویوتا کمری
- گیربکس جنسیس
- موتور جنسیس
- موتور سوناتا
- کمپرسور کولر ماکسیما
- گیربکس سراتو
- گیربکس اچ سی کراس
- گیربکس H30 کراس
- گیربکس سوناتا
- موتور النترا
- کمپرسور کولر اپیروس
- گیربکس اسپورتیج
- موتور اسپورتیج
- موتور مزدا ۳
- کمپرسور کولر آزرا
- گیربکس ال ۹۰
- گیربکس تویوتا کمری
- گیربکس سانتافه
- گیربکس مزدا ۳
- موتور تویوتا پرادو
- موتور سراتو
- موتور توسان
- دینام مزدا ۳
- گیربکس جیلی
- دینام ماکسیما
- گیربکس BMW 528
- گیربکس زانتیا
- گیربکس لیفان
- دینام آزرا
- گیربکس جوک
- موتور رونیز
- گیربکس کوییک اتومات
- گیربکس تیانا
- کمپرسور کولر ال ۹۰
- موتور سانتافه
- کمپرسور کولر مگان
- گیربکس توسان
- سرسیلندر ال ۹۰
- موتور زانتیا
- موتور مگان
- کمپرسور کولرپژو ۲۰۶
- گیربکس آزرا
- موتور اپیتما
- موتور پژو ۲۰۶
- موتور تویوتا هایلوکس
- سرسیلندر ریو
- کامپیوتر گیربکس مزدا
- موتور ال ۹۰
- گیربکس مگان
- گیربکس اپیروس
- موتور i30
- سرسیلندر زانتیا
- گیربکس ماکسیما
- کمپرسور کولر سوناتا
- گیربکس پژو ۲۰۶
- گیربکس جک J4
- دینام ال ۹۰
- دینام پژو ۲۰۶
- دینام سوناتا
- سرسیلندر پژو ۲۰۶